söndag 17 mars 2013

Proof of concept

Testade att visa en live-bild från en webbkamera när ngn plingar på dörren.

Ringklockan (den som låter och själva knappen) har jag fått av Gröna Hus för att testa. Dem är båda trådlösa (Z-wave). Fungerar lysande och det går att ladda in egna "låtar". Här (se film) kör jag dock med ngn av de som följer med enheten, man kan bli galen för mindre. Måste bytas om den ska användas i huset :)

När man trycker på knappen aktiveras förutom plingplonget även ett event i HomeSeer som i sin tur aktiverar en speciell "screen" jag snickrat ihop lite snabbt (därav ser den ut som skit) i HSTouch. Denna screen visar en livebild från en webbkamera. Man kan då även välja att göra olika saker, t.ex. låsa upp, välkomna in med syntetisk röst, aktivera intercom, göra ingenting :) osv.

I framtiden när vi har förökat oss kan det ju vara bra med flera knappar, en per individ i hushållet kanske, så aktiveras bara de väggskärmar där det behövs (barnens rum osv) bara en tanke.

För de enheter som inte har HSTouch aktiv fungerar ju inte detta så då får man via Homeseer och ett plug-in + Prowl ett push-meddelande till telefonen att ngn plingar på. Push får man oavsett var man befinner sig, kan ju vara bra om ingen är hemma.

Ja möjligheterna är oändliga, kul att det verkar fungera iaf. Sen får vi se om det blir verklighet i huset men det tror jag nog.


//L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar